Transporteur GVT uit Tilburg wil de containerhaven in Budel-Dorplein uitbreiden op Weerter grondgebied, aldus het Eindhovens Dagblad. Daar wil men goederen (containers en bulkgoed) en grond op- en overslaan. Volgens de huidige regels is uitbreiding van de haven(activiteiten) echter niet mogelijk. Eerst zal de gemeenteraad van Weert toestemming moeten geven voor de nieuwe activiteiten. Het college van burgemeester en wethouders van Weert ziet de omschakeling wel zitten. Ook de gemeente Cranendonck ziet de uitbreiding met genoegen tegemoet. Het levert een flinke afname op van het aantal vrachtverkeer richting autosnelweg A2, zorgt voor extra werkgelegenheid en draagt bij aan de economische ontwikkeling in de directe omgeving.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest