Het samenwerkingsverband Kempen~Broek (waarvan Cranendonck onderdeel van is) heeft een aanvraag ingediend voor de erkenning als UNESCO Mens en Biosfeer-gebied. Dit label wordt alleen toegekend aan gebieden waar de principes van duurzame ontwikkeling vertaald worden naar een lokale context. Het is de eerste Nederlands-Belgische grensoverschrijdende streek die hiervoor een aanvraag gaat indienen. De erkenning als Mens en Biosfeer-gebied levert meer bekendheid en verbondenheid voor de streek. Een sterk ‘merk’ waarvan de streek en zijn ondernemers kunnen profiteren. Het Grenspark Kempen~Broek wordt bovendien deel van een wereldwijd netwerk met toegang tot kennis en oplossingen voor globale uitdagingen.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest