Door de droogte verruimen de waterschappen Aa en Maas, Brabantse Delta en De Dommel van 9 tot en met 18 juli de mogelijkheid om grasland en sportvelden met grondwater te beregenen. Normaal mag grasland in juni en juli niet besproeid worden met grondwater tussen 11.00 – 17.00 uur. Bij aanhoudende droogte kunnen er problemen ontstaan voor grasland en sportvelden. Het gras is nodig als ruwvoer voor koeien en er kan onherstelbare schade ontstaan aan sportvelden. Om deze problemen te voorkomen, hebben de Brabantse waterschappen een regeling om tijdelijk beregenen met grondwater overdag toe te staan. Wel doet men dringend beroep op de vergunninghouders om alleen te beregenen als het echt noodzakelijk is. Kijk voor actuele informatie over onttrekkingsverboden op www.officielebekendmakingen.nl

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest