Al sinds 1997 woont het stel Léon en Marjon van der Looij aan de Rakerstraat in Maarheeze, bijna met de neus op het spoor. Voor geen goud willen ze er weg. Dit meldt het Eindhovens Dagblad. ,,Er zijn in Nederland maar weinig plekken waar je kunt wonen zonder dat je last hebt van de omgeving’’, zegt Marjon van der Looij. ,,Op de ene plek heb je ‘last’ van een spoorlijn, ergens anders van een vliegveld of snelweg en op andere plekken wordt er geklaagd over koeien of varkens in de buurt’’, vult ze aan.En voor haar staat vast dat ze veel liever langs het spoor woont, dan langs een snelweg. ,,Er komt hier gemiddeld iedere vijf minuten wel een trein voorbij, maar dat hoor je niet meer’’, zegt echtgenoot Léon, onder de overkapping in de grote tuin, als er net een intercity voorbijkomt.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest