De gemeente Cranendonck krijgt een zogenoemde ketenmarinier toegewezen, aldus het Eindhovens Dagblad. Iemand die onorthodoxe maatregelen mag nemen om amokmakers uit het AZC in het gareel te houden en die direct onder de staatssecretaris valt. De gemeente Cranendonck sluit aan bij een landelijke persoonsgebonden aanpak van overlastgevende asielzoekers. Deze nieuwe aanpak behelst de aanstelling van een landelijke en twee regionale ‘ketenmariniers’ die ervoor zorgen dat alle betrokken partijen (zoals COA, politie, vreemdelingenpolitie en openbaar ministerie) meer gaan samenwerken. De landelijke rol wordt ingevuld door Jur Verbeek en die gaat zich nu ook bemoeien met de gemeente Cranendonck. Burgemeester van Kessel hoopt hiermee echt stappen te kunnen maken.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest