De Limburgse Werkgevers Vereniging benadrukt met kracht het belang van de spoorverbinding Weert-Hamont, aldus Weert de Gekste . In het regeerakkoord van kabinet Rutte-3 is de heropening van het spoor benoemd, doordat de kosten hoger uitvallen staat de verbinding nu echter op losse schroeven. De LWV acht het van belang dat de verbinding er wel degelijk komt. 10 tot 15% van het verkeer op de A2 komt vanuit België. De verbinding Weert-Hamont levert dus een bijdrage aan het verminderen van de files op het traject Weert-Eindhoven. Middels de verbinding Weert-Hamont is er bovendien een rechtstreekse verbinding naar Antwerpen, waardoor Limburg haar rol als verbindende schakel naar het Europese achterland kan versterken.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest