Om de structurele bezuiniging van een ton op het bibliotheekwerk te realiseren, onderzoekt Bibliotheek de Kempen om de bieb in De Smeltkroes te laten vervallen, en die verplaatsen naar een openbare ruimte met ruimere openingstijden. Dit meldt het Eindhovens Dagblad. De gemeenteraad van Cranendonck besloot vorig jaar tot een structurele bezuiniging van 100.000 euro op bibliotheekwerk maar wilde absoluut dat de bibliotheekvoorziening in Maarheeze kon blijven bestaan. Bibliotheek De Kempen denkt onder bepaalde voorwaarden aan die eis te kunnen voldoen. De gemeente Cranendonck roept inwoners op om mee te denken, praten en uiteindelijk ook te beslissen. In augustus wordt men geïnformeerd en in september moet het besluit vallen. Tijdens de behandeling van de begroting in november wordt de gemeenteraad geïnformeerd over de keuze van de inwoners.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest