Maandagavond 15 juli was op Vliegbasis Eindhoven om 18.00 uur de herdenking van de Herculesramp. Dit was de 23e keer dat we stil stonden bij de ramp met de Belgische C-130. Op 15 juli 1996 kwamen 32 van de 41 inzittenden om het leven toen het transportvliegtuig neerstortte op de vliegbasis. Een aantal dagen later overleden alsnog twee slachtoffers in het ziekenhuis. Het merendeel van de mensen, aan boord van de Hercules, bestond uit muzikanten van het Fanfarekorps van de Koninklijke Landmacht. Het monument, dat is opgericht ter nagedachtenis aan de Nederlandse en Belgische slachtoffers en gesitueerd is op de plaats waar het vliegtuig tot stilstand kwam, is de herdenkingslocatie waar de nabestaanden en genodigden bij elkaar kwamen. Het vliegverkeer werd op deze avond van 17:50 tot 18:15 uur stilgelegd.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest