De Multinational MRTT Unit (MMU) op vliegbasis Eindhoven is opgericht. Voorzitter MRTT Executive Board en Directeur Projecten DMO, commandeur Dick Kreiter, installeerde 10 juli kolonel Jurgen van der Biezen als eerste commandant van deze eenheid. De MMU gaat vliegen met het nieuwe tanktoestel A-330 Multi Role Tanker Transport (MRTT). Zij gaan wereldwijd Air to Air Refueling, strategisch luchttransport en medische evacuaties verzorgen. Van de acht bestelde MRTT’s komen er vijf op vliegbasis Eindhoven te staan en drie op Keulen-Wahn. Het eerste MRTT-toestel wordt op 1 mei 2020 op Eindhoven verwacht en het laatste toestel in 2024. De KDC-10 toestellen waarmee de luchtmacht nu vliegt worden door het nieuwe toestel vervangen. De eerste KDC-10 wordt eind dit jaar uit de vaart genomen.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest