Vele honderden fijnsparren worden de komende weken door Staatsbosbeheer gekapt. Ze zijn stervende als gevolg van de droogte en de letterzetter-kever die de boomschors aangevreten heeft. De sparren staan in het Leenderbos. De bomen staan op een gebied van ongeveer 2,5 hectare. De kap start medio augustus en duurt 2 weken. Volgens boswachter Ian Deeben zijn het ongeveer de laatste fijnsparren die op Staatsbosbeheer-terrein staan. Staatsbosbeheer heeft bosgebieden in het Groene Woud (ten noorden van Eindhoven) en in de Kempen. Voordat de honderden fijnsparren in het Leenderbos gekapt, onttakt en in stukken gezaagd worden, kunnen geïnteresseerden er nog langs wandelen terwijl de boswachters uitleg geven. Die publiekswandeling is woensdag (31 juli) van 19.30 tot 20.30 uur. Verzamelen bij de kruising van de Budelse Baan en de Bruggerdijk in Leende. Honden (aan de riem) mogen mee. Abusievelijk vermelden wij in de krant van donderdag 1 augustus, dat de wandeling op 1 augustus zou plaatsvinden.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest