Er hebben zich negen kandidaten gemeld voor het initiatief om de schoolwoningen in de Breedvennen in Leende te transformeren tot een woongemeenschap voor ouderen. Voor de initiatiefgroep is dat voldoende reden de plannen door te zetten, aldus het Eindhovens Dagblad. Als de plannen doorgaan dan worden de schoolwoningen omgebouwd tot een woongemeenschap met achttien huur- en koopwoningen. De doelgroep bestaat voornamelijk uit 55-plussers die naar elkaar omkijken. In het plan is ook ruimte voor eengezinswoningen. De woongemeenschap wordt gerealiseerd op basis van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Door samen beslissingen over de gemeenschappelijke ruimten te nemen geven de toekomstige bewoners zelf vorm aan de het complex.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest