Natuurmonumenten adviseert bezoekers van natuurgebied de Looserplas geen contact te maken met het open water. Er zijn vermoedens van botulisme en blauwalg en dat kan gevaarlijke gezondheidsrisico’s voor mens en (huis)dier opleveren. Het advies blijft deze gehele zomer van kracht. Dit meldt de Grenskoerier. De hoge temperaturen, de geringe regen en wind hebben de schadelijke bacteriegroei die de basis is voor botulisme en blauwalg zeer versterkt. Blauwalg veroorzaakt een soort groene algensoep in het water en leidt tot misselijkheid en darmklachten bij mens en dier. Botulisme is een vorm van vergiftiging en kan leiden tot ernstige verzwakking, verlamming en sterfte van watervogels. Treft u hier een dood of ernstig verzwakt dier aan, raak het dan NIET aan en maak er dan melding van via een bericht op kempenbroek@natuurmonumenten.nl .

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest