De kermismaandag in Leende staat traditiegetrouw in het teken van de beide gilden in Leende. Om 9.00 uur is er een Heilige Mis in de St. Petrus- Bandenkerk. Na de mis volgt de vernieuwing van de Eed van Trouw aan het Geestelijk en Wereldlijk gezag, gevolgd door een vendelhulde.’s Middags staat het driejaarlijkse koningsschieten op het programma. De huidige koning mag proberen om zijn titel te verdedigen. Als de nieuwe koning bekend is zullen de jeugdleden dit bij de partner of het ouderlijk huis van de nieuwe koning melden.’s Avonds vindt de installatie van de nieuwe koning plaats en zal hij aan de dorpsbewoners bekend gemaakt worden.

logo schuts gilde catharina en barbara leende

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest