Milieu-organisatie Groen en Heem Valkenswaard vindt dat er een einde moet komen aan gemotoriseerd verkeer in natuurgebieden, aldus het Eindhovens Dagblad. Het moet afgelopen zijn met bedrijven die recreanten uitstapjes aanbieden waarbij met snorfietsen en solexen tochten door de onder meer de natuur worden gemaakt. Onlangs stuurde de vereniging een brief naar de gemeenten Valkenswaard en Heeze-Leende met de vraag om maatregelen te nemen. Het gaat om de natuurgebieden die behoren tot het beschermde Natura 2000netwerk: het Leenderbos, Groote Heide en De Plateaux, dus ook het stiltegebied De Malpie. De aanbieders van de solexritjes vinden het nogal meevallen. Men maakt gebruik van speciale milieuvriendelijke brandstof en de routes gaan vaak niet door de bedoelde gebieden. Overleg was op zijn op zijn plaats geweest. Naar verwachting komt de brief van Groen en Heem tijdens de komende raadsvergaderingen van Heeze-Leende en Valkenswaard, eind september, aan de orde.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest