Niet alleen in Nederland, maar ook in onze omgeving zijn er weinig vlinders geteld. Uit cijfers van de Vlinderstichting blijkt dat 2019 een slecht vlinderjaar is. Van 6 tot en met 28 juli was de landelijke vlindertelling. In totaal zijn er tien duizend vlindertellingen gedaan. IVN Weert deed voor de derde keer mee met de nationale tuinvlindertelling. Op zondag 7 juli waren vijfentwintig personen naarstig op zoek naar vlinders in de tuin van het Natuur- en Milieucentrum (NMC) in Weert. Helaas waren de omstandigheden om vlinders te tellen niet optimaal. Ondanks dat er minder vlinders dan vorig jaar zijn gespot, zijn er wel meer soorten geteld. Volgens de Vlinderstichting zijn door het droge weer vorig jaar veel rupsen doodgegaan, omdat de planten waar ze van afhankelijk zijn, waren verdroogd. Minder rupsen betekent minder vlinders het jaar erop. Gemiddeld lag het aantal getelde vlinders veel lager dan andere jaren. De afgelopen tien jaar waren er gemiddeld 15 vlinders per telling in de tuin. Dit jaar zijn dat er slechts 7,5: een halvering.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest