Op 17 augustus kunt u deelnemen aan een open rondleiding in het Smokkelmuseum Cranendonck, verzorgd door een ervaren gids, om 13.30 uur in het Smokkelmuseum, Markt 22a in Budel. Zo meldt Maarheeze.Nu. Deze streek, gelegen op het de landsgrens van Nederland en België en op grens van de Nederlandse provincies Limburg en Noord-Brabant, staat bekend om de vele smokkelpraktijken van haar inwoners in vroeger tijden. In alle 6 dorpen van de huidige gemeente Cranendonck zijn verhalen bekend van bewoners, soms hele families, die zich jarenlang met smokkelen bezig hielden.
In het museum draait ook een film met uitleg over smokkelpraktijken vroeger in deze omgeving. Zowel individueel als in groepsverband zijn er diverse mogelijkheden voor een bezoek.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest