Zinkconcern Nyrstar vestigt haar hoofdkantoor in Budel. Zo meldt het Eindhovens Dagblad.
Na de redding door Trafigura is besloten het hoofdkantoor en de functies van Nyrstar te verplaatsen van Zürich naar Budel. Daar komen volgens een woordvoerster tussen 60 en 70 mensen te werken. De eerste medewerkers zijn per 1 september aan de slag gegaan, vooralsnog in tijdelijke kantoren. Ook de eind juli aangestelde nieuwe topman voor de operationele activiteiten Daniel Vanin opereert vanuit Budel. De keuze voor Budel als nieuwe basis heeft drie redenen: Goede pool van mensen, aanwezige faciliteiten en gelegen op minder dan twee uur rijden van de andere Europese fabrieken in België en Frankrijk. Nyrstar telt meer dan 4000 medewerkers, waarvan zo’n 450 op de zinkfabriek in Budel.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest