Staatsbosbeheer kreeg de afgelopen weken veel vragen van recreanten op de Strabrechtse heide, aldus Maarheeze.Nu. Niet alleen de bloeiende heide trok de aandacht, maar ook kratten en ‘mini wigwams’. Wetenschappelijk onderzoek dus. De ‘wigwams’ zijn insecten vallen. In het onderzoek naar: ‘Kansen voor oude droge heide in het heidelandschap’ wordt de ontwikkeling vergeleken van de bodem en vegetatie van oude, ongeplagde droge heides door heel Nederland. Een van de locaties waar het onderzoek wordt uitgevoerd is de Strabrechtse Heide. Het onderzoek met de insectenvallen wordt uitgevoerd door wetenschappers van Stichting Bargerveen. Naar de effecten van droogte op oude heidebodems wordt gekeken door wetenschappers van onderzoekscentrum B-Ware. Staatsbosbeheer faciliteert de onderzoeken en is zeer benieuwd naar de resultaten.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest