ProRail is bezig de treinstations toegankelijk te maken voor mensen met beperkingen. Maar dat moet wel op een goede wijze gerealiseerd worden en betaald worden door de partij die daarvoor verantwoordelijk is en daarvoor de middelen ontvangt, te weten ProRail. De fietstunnel onder het station in Heeze is al jaren onderwerp van discussie. Geschikt voor zowel voetgangers/treinreizigers en fietsend verkeer, maar niet voor alle mensen met beperkingen. Voor de aanpassingen die nodig zijn voor mensen met beperkingen staat de fietsfunctie in de tunnel ter discussie. AbHL wil de huidige functies van de fietstunnel behouden. Daarom vraagt AbHL de wethouder om niet akkoord te gaan met afwaardering van de tunnel tot voetgangerstunnel. Toegankelijk maken van het station voor mensen met beperkingen vereist investeringen van ProRail. Dit mag niet ten koste gaan van de functies in de huidige tunnel.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest