Dit jaar vindt op 4 mei in Waalre voor de 70e maal de provinciale dodenherdenking plaats, georganiseerd door de Stichting Herdenking Brabantse Gesneuvelden. Het thema voor 2014 is “Vrijheid geef je door”. De plechtigheidbegint om 19.15 uur in de Willibrorduskerk aan de Markt te Waalre.
Bij deze herdenking worden alle Brabanders herdacht die hun leven hebben gegeven voor het vaderland. Aan het programma van deze 70e herdenking werken de vaste musici mee: organist Leen Nijdam, fluitist Stef Bazelmans, trompettist Herbert Bakker en beiaardier Nan Los. Daarnaast verzorgen The Dutch Pipes and Drums en de harpiste Mea van Delden een optreden.
Dit jaar dragen de leerlingen van basisschool De Wilderen uit Waalre bij aan de herdenking. Gastspreker is Niels Roelen, majoor bij de Koninklijke Landmacht en schrijver van de boeken Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan.
Om 19.58 uur speelt Herbert Bakker de “Last Post” op trompet, gevolgd door twee minuten stilte. Daarna wordt het Wilhelmus gezongen. De herdenking in de Willibrorduskerk wordt afgesloten met een slotbede door pastoor-deken Felie Spooren.
Na de plechtigheid is er een kranslegging. Commissaris van de Koning de heer W. van de Donk, de burgemeester, de bisschoppen van Den Bosch en Breda, vertegenwoordigers van de ambassades van de voormalige geallieerde landen, diverse kerkelijke organisaties, voormalige verzetsorganisaties, militaire eenheden en veteranen van recente vredesmissies leggen kransen bij het graf van de Brabantse soldaat.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on Twitter
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest