Frans van Dam (dj)

Biografie
Al reeds op jonge leeftijd was Frans van Dam bezeten door het radiovirus.

Toen er op 16 jarige leeftijd iemand vroeg of hij geïnteresseerd was om eens te komen kijken bij Radio Eastwave, een radiostation uit de Belgische grensstreek liet hij zich dat geen 2 keer zeggen.

Uiteindelijk kon hij beginnen bij dit radiostation als diskjockey in de avonduren, en na verloop van tijd werd dit een horizontale programmering in de namiddag.
Dit voor een periode van meer dan 6 jaar.

Nadat Eastwave opgeheven werd wegens het niet verkrijgen van een goedgekeurde radiofrequentie, stapte hij over naar een ander station in Overpelt, het toenmalige, zeer bekende, Radio Signaal.

Dit radiostation had wel een goedkeuring, en in de jaren die volgden werd een resem aan programma’s gemaakt van verschillede aard, zoals een live programma op de zondagmiddag met artiesten en een speciaal programma gesponsord door een Belgische Bierproducent.
Ook wederom een dagdagelijks programma in de middag.

Toen Radio Signaal opgekocht werd door de Contact-keten, een serie landelijke radiostations, was het tijd om naar iets anders uit te kijken .

Via radiostations in Peer en Lommel belandde Frans uiteindelijk in Hasselt, bij Hit FM, alwaar hij een aantal jaren dagelijkse programma’s maakte. Ondertussen was er in het prive-leven van Frans sprake van gezinsuitbreiding, waardoor het radiogebeuren op een laag pitje kwam te staan.

Vandaag de dag presenteert Frans met veel plezier op Radio Horizon op de werkdagen het programma tussen 16.00 en 18.00, Knooppunt Leenderheide.