Rolf Simons (dj)

Biografie
In 1965 stond zijn wieg in Eindhoven. Door zijn vaders werk groeit Rolf op in Amerika en Duitsland. In Amerika raakt zijn vader besmet met het country-muziekvirus. De liedjes van artiesten als Johnny Cash, Merle Haggard, Tammy Wynette, Emmylou Harris, Marty Robbins en Don Williams zitten daardoor in zijn geheugen gegrift. Muziek speelt een belangrijke rol in huize Simons. Rolf luistert veel naar de radio, drumt er vrolijk op los en vormt samen met een aantal klasgenoten een zeer succesvolle playback act van de rockband Status Quo.
In 1981 maakt Rolf voor het eerst kennis met het radiowereldje. Op bezoek bij vrienden in België blijkt achter in de tuin de studio van Radio Rena te staan. Nog diezelfde middag draait Rolf zijn plaatjes op de radio als The Flying Dutchman. Het hek is van de dam. De schoolvakanties brengt hij zoveel mogelijk door in België, waardoor hij het radiovak steeds beter onder de knie krijgt. Intussen draait hij ook plaatjes bij een bruin café in Weert.
In 1986 kan Rolf aan de slag bij het legendarische Radio Grensland. Als hij in 1992 voor zijn werk in Uden terecht komt en op de lokale omroep een oproep hoort voor nieuwe medewerkers, aarzelt hij geen moment. Wanneer in 1993 Skyline Radio (later Skyline FM) van start gaat is Rolf een van de presentatoren. In 1994 gaat een droom in vervulling als hij beroepsmatig bij Skyline Radio aan de slag kan. Na 2,5 jaar kiest hij voor de zekerheid van een fulltime baan en blijft tot 2006 programma’s maken bij Skyline FM. Daarna werkt Rolf nog bij Radio Parkstad, Royaal FM en Weert FM.
Bij Radio Horizon hoor je Rolf vanaf September 2015, elke werkdag tussen 8 en 10 uur in de ochtend.