Hans van der Meijs (dj)

Biografie
Geboren in Eindhoven onder de rook van het klokgebouw. De interesse in muziek werd met de paplepel ingegeven, en zal me nooit meer loslaten. Daar waar in de meeste huishoudens die “herrie” van de radio zachter moest, was het juist mijn moeder die de radio steevast een paar standjes harder zette.
Zeker op de momenten dat de betere pop- en rockmuziek van o.a. The Rolling Stones, The Beatles, The Eagles, David Bowie, Steely Dan, Queen, Yes, Deep Purple, AC/DC, Santana of Bruce Springsteen uit de boxen kwam, werd de kwaliteit en het vermogen van deze Philipsboxen als ook het geduld van de buren op de proef gesteld.

Op 15-jarige leeftijd de eerste live radio-uitzending gemaakt bij Radio Deborah in Eindhoven en zo het radiowereldje ingerold. De interesse in muziek, radio en de bijhorende techniek kwamen samen bij elkaar en zijn gelukkig nog steeds volop aanwezig.

De radio loopbaan verliep via stations als Ziggy Stardust, Santa Maria, Radio Banana, Eastwave, Small Wonder, Keistad FM (Amersfoort), News jongerenradio Rotterdam, Radio Royaal, PSV Internetradio en VOS-FM.

Sinds jaar en dag maak ik het programma Popwijzer wat lekker met z’n tijd meegaat maar ook geregeld terug gaat naar m’n muzikale opvoeding. Vanaf februari 2016 is Popwijzer te beluisteren op Radio Horizon.

Wil je iets aan Hans kwijt? Mail hem op hans@rtvhorizon.nl