Altijd al lid willen worden van een vereniging? Of al jaren lid maar benieuwd hoe het er bij andere clubs aan toe gaat? Dan is dit je kans! In de gemeenten Cranendonck, Waalre en Heeze-Leende zijn veel verenigingen actief. Sportverenigingen, culturele clubs maar ook andere groepen met een grote passie. In de serie ‘Dit is mijn club’ krijg je een inkijkje bij verschillende verenigingen. Hoe is het om daar lid te zijn? Wat doen ze zoal, wat is hun passie en ontstaan er vriendschappen voor het leven? ‘Dit is mijn club’ is te zien op donderdag vanaf 19.00 uur en is dan ieder uur op tv tot en met 18.00 uur op vrijdag. Elke twee weken staat een nieuwe club in de picture.

 

Aflevering 9 Turnlust Budel

Al 90 jaar actief! Bij Turnlust Budel kun je terecht van 0 – …jaar. RTV Horizon neemt een kijkje bij een training van de wedstrijdgroep op een zaterdagochtend in de turnhal van de Zuiderpoort in Budel. Daar worden alle onderdelen van het turnen geoefend op verschillende niveaus. En daar wordt hard gewerkt….met veel plezier! We spreken enkele leden, trainsters en de voorzitter van de vereniging. Die is helemaal klaar voor de volgende 90 jaar!

Aflevering 8 Basketbalclub Heeze

Een 40-jarig jubileum mag je niet zomaar voorbij laten gaan. Basketbalclub Heeze staat daarom even in de picture! Wat is nu zo leuk aan basketbal? Verschillende leden vertellen waarom zij dit een geweldige sport vinden. Maar ook hoe leuk de onderlinge band tussen de leden is. En hoe oudere leden als ze niet meer heel actief zijn in competitieverband, besluiten jeugdtrainer of jeugdcoach te worden. We zien snelle moves en mooie scores!

 

 

Aflevering 7 Schietsportvereniging De Schuttersvrienden

Al sinds 1965 staat schietsportvereniging de Schuttersvrienden in Maarheeze voor plezier en kameraadschap tijdens het beoefenen van de schietsport. Op een 25- en 50 meter baan met in totaal acht schietpunten wordt bijna dagelijks geschoten. We zien hoe belangrijk veiligheid is, horen hoe je als nieuw lid wordt geïntroduceerd, leren wat belangrijke eigenschappen zijn van een goede schutter en …. dat de grote uitdaging is en blijft: schieten voor een 10!!

 

Deel 6 Sportschool Yin Yang Kyokushinkai Karate in Cranendonck

Al dertig jaar lang beoefent Gerard van Kessel de japanse vechtsport Kyokushinkai Karate. Met trainingen in Eindhoven, Budel en sinds kort ook in Weert geeft hij zo’n 100 actieve beoefenaars les. Maar wat is er speciaal aan deze karate vorm? En hoe ziet een training er uit? We filmden tijdens een training en ontdekten een hele bijzondere vorm van sport. Waarin respect en samenwerking centraal staan. Waar concentratie bepalend is voor succes. En je zowel mentaal als fysiek grote uitdagingen aan kunt gaan!

Kijk hier deze aflevering

 

Deel 5 Toneelvereniging Koffie Verkeerd uit Waalre

Ieder jaar een spetterende voorstelling op de planken! Dat is het streven van toneelvereniging Koffie Verkeerd. Een kleine vereniging met een aantal acteurs en een hele groep actieve mensen achter de schermen, die steeds nadrukkelijker in beeld komen als de voorstelling meer vorm krijgt. In dit filmpje een indruk van een repetitie, nog vroeg in het proces naar de volgende show en beelden van oude voorstellingen. Wat is nu zo leuk aan toneelspelen? Hoe worden rollen verdeeld en .. is het spannend, het toneel op gaan voor een volle zaal?

Kijk hier deze aflevering

 

Deel 4 Een zondag bij Hockey Heeze

Zomaar een zondag bij Hockey Heeze. Met prachtig weer en een ontspannen sfeer…hoewel? Helemaal ontspannen? Kijk mee hoe hockeyers op verschillende niveaus hun zondag vormgeven met een combinatie van sport en gezelligheid. Veteranen, heren, prestatieteams. Ze gaan op een heel andere manier het veld op. En … komen er ook weer anders af! Bovendien is het niet allemaal ontspanning wat de klok slaat. Sommigen hebben ook op zo’n zondag een klus te klaren om te zorgen dat het programma vlekkeloos verloopt.

Kijk hier deze aflevering

 

Deel 3 Dansvereniging Lucky Bandits uit Heeze

In de zonnige beeldentuin van Les Beaux Arts vertellen leidsters over hun ervaringen bij Lucky Bandits, dansvereniging in Heeze. Al 35 jaar een begrip in Heeze. Bij Lucky Bandits wordt les gegeven in verschillende stijlen, zoals jazz-, street- en showdance maar ook peuter- en kleuterdans. Dansplezier staat voorop! Genieten van bewegen op muziek is toch wel waar het allemaal om draait! Ieder jaar presenteren ze een grote show met alle leden! Er wordt volop gerepeteerd in de Pompenmakers. Wij keken mee tijdens de lessen.

Kijk hier deze aflevering

Dit is mijn club

Klik op het plaatje om de laatste aflevering te bekijken

Volmolense Kanoclub

Avontuur, uitdaging, sportiviteit én nattigheid! De tweede club waarmee we beter kennis maken is de Volmolense Kanoclub in Waalre. Een enthousiaste groep kanoliefhebbers die op de Dommel door poortjes slalommen en halsbrekende toeren uithalen op de wildwaterbaan. De sport is geschikt voor jong en oud en kan op alle niveaus worden beoefend. Wildwaterslalom maar ook bijvoorbeeld raften, waarbij het meer op teamwork aankomt, kan er worden getraind. En ook onze Arjanne gaat de kano-uitdaging aan!

 

Loopgroep Cranendonck

In de eerste aflevering neemt Loopgroep Cranendonck je mee naar De Vloeten in Soerendonk. Naar hun verharde trainingsbaan, schitterend gelegen in het bos. Onder leiding van gediplomeerde trainers werken de lopers zich in het zweet. Naast het verbeteren van conditie en loopstijl vinden ze gezelligheid ook heel belangrijk. Zo worden heel wat activiteiten georganiseerd, deelgenomen aan wedstrijden, waaronder de halve marathon van Cranendonck en wordt na al deze inspanningen lief en leed gedeeld!
Kijk hier de aflevering