Erik van Moorsel werd geboren op 12 maart 1972 in het Limburgse Weert. Op 4-jarige leeftijd verhuisde hij naar Budel-Dorplein. Daar genoot hij van zijn jeugd. Met veel buiten spelen, carnaval vieren, basketballen en vanaf zijn 15e iedere zondag op stap gaan in Budel vloog zijn jeugd voorbij. Vanaf zijn 16e begon Erik zich voor muziek te interesseren. Iedere dinsdag, tijdens het bezorgen van de ochtendkrant, bestudeerde hij de nieuwe Top 40. Aan het einde van zijn bezorgronde kende hij meestal de hele lijst uit zijn hoofd.

Toen Erik eind 1988 naar Weert terug verhuisde meldde hij zich al vrij snel bij de lokale omroep aldaar. Na een presentatiecursus mocht hij een tijdje later aan de slag. Zijn radio-vuurdoop op WeertFM vond plaats op 7 april 1990; dezelfde dag dat Marco Borsato de Soundmixshow won. Zijn eerste radioprogramma was een jongerenprogramma. Daarna volgde met name muziekprogramma’s; o.a. de lokale top 40, een programma met alleen maar Nederlandse en Belgische producties en een programma met muziek en luchtige informatie.

Vanaf 1992 maakte Erik ook 3 jaar lang een zaterdagmiddag-programma voor Radio Roermond.
In 1994 start Erik met een opleiding tot Audio Visueel programmamaker. Daarvoor liep hij in 1995 en 1996 bijna een jaar lang stage bij Boschtion; de lokale omroep van Den Bosch. Naast zijn werk voor televisie mocht hij ook op invalbasis het actualiteitenprogramma presenteren. Na enkele maanden bleek dat het actief zijn voor 3 omroep iets teveel van het goede was. Erik richtte zich vanaf dat moment volledig op zijn stage. Dat resulteerde na zijn afstuderen in een vaste baan bij Boschtion. Hij werd verantwoordelijk voor de afdeling televisie. Maar het bloed kroop waar het niet gaan kon. Eind 1999 kreeg hij ook zijn eigen dagelijkse doordeweekse radioprogramma Lekker Lunchen. In totaal maakte hij meer dan 1000 afleveringen. In zijn woonplaats Weert kreeg dit programma twee jaar later ook een zaterdag-versie. Meer dan 800 afleveringen werden er daar nog aan toegevoegd. In Den Bosch stopte Erik in 2008. Eind 2015 zette hij een streep onder het werken voor WeertFM.

Na een jaar radio-stilte ging hij begin 2017 weer aan de slag. En dit keer voor Radio Horizon. Het station dat haar programma’s richt op de luisteraars in Zuidoost-Brabant. En dus ook de luisteraars in Budel-Dorplein; de plek waar Erik zich begon te interesseren voor muziek. … en zo is de cirkel rond.

Erik presenteert iedere dinsdagavond tussen 19 en 21 uur het programma Horizon Verbreedt. Daarnaast is hij technicus bij Horizon Sport.