Piet Philipsen (sportpresentator)

Het grootste deel van mijn geschiedenis, ruim 30 jaar, heeft zich afgespeeld in Heeze. Daar heb ik onder andere 25 jaar met heel veel plezier bij Heeze gevoetbald, ik heb het zelfs een aantal jaren tot het vaandelteam geschopt. In die tijd heb ik ook HEAO Sporteconomie gestudeerd en ben afgestudeerd binnen de afdeling Sponsoring van Rabobank Nederland. Binnen die studie heb ik in ruime mate kennis gemaakt met alle denkbare sporten. Momenteel wandel en fiets ik graag en doe geen actieve sporten in competitieverband. De skivakantie is een jaarlijks hoogtepunt dat niet gemist mag worden.

Met een tussenpoos van 5 jaar Nuenen woon ik nu alweer 15 jaar aan de Renhoek in Leende, samen met mijn vrouw Jacqueline en onze kinderen Lieke en zoon Yannick. In die tijd zijn we ons echt thuis gaan voelen in Leende(Strijp).

Sociaal maatschappelijk ben ik altijd zeer betrokken geweest: jarenlang bestuurder en erelid van ZVV Heeze, bestuurder binnen de Sportraad Heeze-Leende en ook Olympia Leende, trainer en leider binnen DOSL en momenteel Jeugdvoorzitter van DOSL. Zakelijk ben ik directeur van Simac Learning Solutions, een werkmaatschappij van Simac, een ict bedrijf met 1200 medewerkers en het hoofdkantoor in Veldhoven.

Naast het feit dat ik ooit eens in een tv commercial van de Rabobank heb geacteerd, amatuer niveau, hahaha, en op de radio ben geweest in het vroegere AVRO Sportpanorama Junior heb ik geen enkele tv en radio ervaring. Het verzoek om de rol van sportpresentator in te vullen voor RTV Horizon kwam als een complete verrassing, maar wel een erg leuke. Met veel plezier ga ik deze nieuwe “hobby” aan. Tot horens bij RTV Horizon.