Henk van Beek (dj)

Biografie
Henk van Beek werd geboren 23 juni 1961 in Rijsoord, een klein plaatsje onder de rook van Rotterdam. De liefde voor muziek begon op zesjarige leeftijd met een nagemaakte gitaar voor de radio en zingen. Die liefde is eigenlijk nooit weggegaan en ik kan me eigenlijk geen dag herinneren dat er geen muziek rondom mij heen te horen was. De zolderkamer was vroeger van alle muziek gemakken voorzien: een mengpaneel, twee draaitafels, een cassette deck. Daar is het eigenlijk allemaal begonnen. Mijn eerste radio ervaring deed ik op 14 jarige leeftijd bij Radio Freeback ergens in een woonwijk achter een huis in een klein schuurtje. Fantastische tijd was dat.
In de jaren 80 stonden we op Camping Soerendonk er werd een dj gezocht om te draaien. Heb mezelf aangemeld en 2 jaar lang mocht ik de discoavonden onleuke, een ervaring die ik niet had willen missen. Daarna kwam alles op een laag pitje maar de passie bleef.
In 2004 leerde ik Ewald van Liempt kennen, die zat toen bij Radio Royaal gevestigd in Helmond. Na een bezoekje in de studio begon het weer te kriebelen en na wat gesprekken ben ik terecht gekomen bij Radio Siris in Someren waar ik sinds 2006 op de woensdagavond van 21.00-23.00 een radioprogramma presenteer.
Buurman Roland van Tuel nodigde me uit om op zondagmorgen een keer mee te gaan naar de studio van Radio Horizon. Daar kwam ik een oude bekende tegen: Erik-jan de Sterke. Hij nodigde mij uit om de week daarop terug te komen voor een bakkie koffie en ik werd opgemerkt door de programmaleiding. Zo ben ik terecht gekomen bij Radio Horizon en met veel plezier presenteer ik Horizon Verbreed en op de Vrijdagavond samen met Erik-jan: Spook FM.