Biografie
Eric Bloemen, geboren in de late jaren vijftig en in zijn kindertijd al altijd de liedjes op de radio meezingend woont in het Belgische Hamont-Achel. Als hij 15 jaar wordt komt er een platendraaier als geschenk op de kast te staan maar voor platen kopen is er niet veel geld. Als oplossing hiervoor schuimt hij de lokale kroegen af om de oude platen die van de jukebox afkomen voor een prikje op te kopen. Wanneer hij 16 wordt en er via vakantiewerk wat meer geld in de lade komt worden er vanaf dan ook nieuwe singeltjes gekocht.

Wanneer het zeventiende levensjaar aanbreekt komt er via de medesponsering van zijn vader een zelfgemaakt discotheekmeubel inclusief wat tweedehands geluidsmateriaal zoals wat boxen, een verterker, een mengpaneeltje en een oude afgedankte microfoon in het schuurtje achter het huis te staan. Met de pastoor van het dorp wordt er al snel afgesproken dat er in het parochiezaaltje een fuif kan worden gedraaid voor de plaatselijke jeugdverenigingen. Vanaf dan is de trein definitief vertrokken…..na een paar maanden komt er iemand vragen om haar bruiloft muzikaal op te luisteren.

Snel worden er wat nederlandstalige feestplaten gekocht en het feest kon beginnen. Er was veel volk bij dat feest en men zegt soms dat de mond aan mond reclame het beste werkt. Vanaf die tijd komt het hele muziekgebeuren in zijn leven in een stroomversnelling.