Hockey Cranendonck zoekt docent Funkey

In verband met uitbreiding van de funkey- en hockeyschoolgroep (de allerjongste balsporters) is Hockeyclub Cranendonck op zoek naar een professionele trainer/docent.
Het funkey-programma is ontwikkelddoor de KNHB academie en is in de eerste plaats bewegingsonderwijs voor de allerjongsten. In de lessen werken we aan grondvormen van bewegen, loopscholing, algemene balvaardigheden en een vorm van hockey. Het gaat dus om méér dan hockey alleen.
Het Funkeyprogramma sluit aan bij het natuurlijke bewegingsgedrag van 4/5-jarigen. De kinderen maken gebruik van knotshockeysticks, grote en kleine ballen en vele andere materialen. Zo leren ze op een leuke en veilige manier sportief bewegen. De oefeningen worden gegeven in kleine groepjes en dat zorgt voor een sociaal element naast het sportieve. Funkey is dan ook geschikt voor alle kinderen van 4/5 jaar (ook als je later niet wilt gaan hockeyen).
Wanneer traint Funkey?
De Funkeygroep traint op zaterdagochtend van 09.00–10.00 uur. Twee enthousiaste jeugdspeelsters en een Funkey-ouder ondersteunen de trainer. Tegelijkertijd met de Funkey’s traint ook de hockeyschool; de vervolggroep van 5/6 jarigen, op weg naar competitie-hockey.
Wie zoeken wij?
Je hebt een pedagogische achtergrond en affiniteit met de doelgroep (kleuters), eventueel aangevuld met opleiding sport en bewegen/ ALO, lesbevoegdheid of je bent student aan een dergelijke opleiding. Naast het geven van de lessen, lever je ook een bijdrage aan het verder uitbouwen van het Funkeyprogramma. Je bent in staat om de achtergrond van het programma uit te dragen.
Interesse?
Ben jij de enthousiaste begeleider van onze jongste talenten? Neem dan contact met ons op. Dat kan door te bellen met de lijncoördinator Carin Groenen (06-30607751) of via een e-mail naar projecten@hccranendonck.nl.