Festival Levende Geschiedenis Eindhoven

Beleef 2000 jaar geschiedenis op 27 en 28 september tijdens het Festival Levende Geschiedenis in en rondom Eindhoven Museum. Ruim 500 deelnemers spelen er een weekend lang verschillende periodes uit devaderlandse- en wereldgeschiedenis na. Bezoekers herbeleven de tijd van de Romeinen tot en met de Tweede Wereldoorlog in levensechte gevechten, veldslagen, demonstraties, (mode)shows, het kampement en op de historische markt. Festival Levende Geschiedenis is daarmee het grootste levende geschiedenis evenement van Nederland!

Authentiek geklede deelnemers bouwen er een reusachtig kampement. Ze spelen er periodes als de Romeinse tijd, middeleeuwen, de tijd van Napoleon, 18e eeuwse piraten, het Wilde Westen, de Tweede Wereldoorlog, de Gouden Eeuw en de 80 jarige oorlog zo echt mogelijk na. In de verschillende arena’s worden doorlopend spannende gevechten gehouden. Romeinse vechtkunsten, middeleeuwse zwaard vechten, veldslagen uit de Tweede Wereldoorlog en de strijd uit de tijd van Napoleon komen uitgebreid aan bod. In het kampement wordt gekookt, gegeten, gewerkt, geslapen en gespeeld zoals in vervlogen tijden. Kinderen mogen ongeremd vragen stellen aan alle deelnemers.

Speciaal dit jaar zet Eindhoven Museum de EMobiel in om de tentoonstelling ‘Herinner(de) vrijheid’ aan iedereen te kunnen laten zien. Een prachtige tentoonstelling met persoonlijke, soms zeer aangrijpende, verhalen van Eindhovenaren die WOII hebben meegemaakt.

Het festival is beide dagen geopend van 11-17 uur. Entree: tot 6 jaar gratis, van 6 tot 18 jaar €5,00 en volwassenen €10,00. Eindhoven Museum, Boutenslaan 161, 5644 TV Eindhoven.

Kijk op www.eindhovenmuseum.nl en www.levendegeschiedenis.com voor het gehele programma.