Jo Bosmans adopteert tegel 17e Brabantsedag Walk of Fame

Jo Bosmans, oud-wethouder van Heeze-Leende adopteert de tegel van de Vriendengroep Burg. Serrarisstraat. Deze Vriendengroep deed in 1974 voor de eerste keer mee en won direct de 1e prijs. Het thema vandat jaar was: Volksgeneeskunstigheden uit Brabants verleden. Jo was in die tijd lid van dit winnende gezelschap. Hun onderwerp was: Het Zieken- of Gasthuis. Tot 1992 deed Burg. Serrarisstraat mee aan de optocht.
Reeds in 1961 deed Jo met de Brabantsedag mee. Hij bouwde toen samen met Jan Boerenkamp de wagen van Buurtschap Kapelstraat–Boschlaan.
Jo volgt de wagenbouwers nog steeds op de voet. In de weken voorafgaand aan de Brabantsedag loopt hij met enige regelmaat de bouwtenten in en weet daardoor alle in- en outs van de wagens.
Hij is een rasechte Heezenaar die als leidraad de tekst van een prachtig Heezer lied heeft, dat eindigt: ‘Daar waar de Dommel en de Aa noordwaarts gaan, wil ik steeds wonen en nooit ergens anders gaan’.

Wilt u ook een tegel adopteren, eenmalig een bedrag van €100,-. Neem hiervoor contact op Berry Knapen, tel: 040-2264635. Op de Brabantsedag App, www.heeze24.nl en op de site www.vriendenvanheeze is te zien welke stenen er inmiddels geadopteerd zijn.