Op woensdag 1 oktober lanceren de gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard (de A2-gemeenten) een Krachtenbundel met 12 mooie levensverhalen van kwetsbare mensen, geschreven door raadsleden.Ook presenteren de A2-gemeenten dan het webfilmpje over veranderingen in de (jeugd)zorg en Participatiewet. Ook hier komen kwetsbare, maar krachtige mensen aan het woord. Zo laten de drie gemeenten zien hoe belangrijk het is dat alle mensen meedoen in de maatschappij.
Voor deze speciale editie gingen twaalf raadsleden uit de gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard op pad om burgers van hun eigen gemeente persoonlijk te ontmoeten en hun levensverhalen vast te leggen. Zo kun je bijvoorbeeld het verhaal van Jo (90) lezen. Ondanks zijn vele lichamelijke beperkingen staat hij positief in het leven en hij wordt ‘de vader van de straat’ genoemd in Maarheeze. Of het verhaal van Jack (58) die zware tijden heeft beleefd in De Grote Beek maar nu weer zijn leven op orde heeft. Sinds het moment dat hij anderen kon helpen, ging het beter met hem. Nu doet hij veel vrijwilligerswerk.
De Krachtenbundel verschijnt in een oplage van 2.500 exemplaren. Alle deelnemende organisaties en de gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard verspreiden de magazines in hun netwerk. Daarnaast verschijnt het magazine in digitale vorm op de volgende websites: www.valkenswaard.nl , www.heeze-leende.nl en www.cranendonck.nl/.