Op zondag 2 november organiseert het gilde St.-Jan Baptista Leenderstrijp zijn jaarlijkse schietwedstrijd op de grote en kleine puist en op de wip, waarbij geschoten wordt om prijzen in de vorm van delenvarkensvlees van twee varkens. Zowel op de grote puist als op de kleine puist zijn 10 prijzen beschikbaar. Voor de winnaars van het wipschieten zijn 3 prijzen beschikbaar. Daarnaast is er ook weer de traditionele bonenpot waarmee, door het raden van het juiste aantal bonen in een verzegelde fles, ook 10 prijzen te winnen zijn. De varkenskoppen worden tijdens de prijsuitreiking bij opbod verkocht.
Op de grote puist wordt geschoten met kaliber 12, de overige prijzen worden verschoten met kaliber .22. Geweren en munitie zijn op het schietterrein aanwezig.
De schietwedstrijd wordt gehouden op het schietterrein van het Gilde St.-Jan Baptista, achter de St.-Janskapel aan de Kapelstraat 15 in Leenderstrijp. De schietwedstrijd vangt aan om 13.00 uur. Vanaf 12.00 uur kan er op het schietterrein worden ingeloot voor de schietvolgorde. De loten (inclusief munitie) kosten € 1,50 per stuk. Deelnemers aan deze schietwedstrijd moeten zich met een geldig identiteitsbewijs kunnen legitimeren.
De prijsuitreiking van het varkensschieten is rond 18.00 uur in het gildehuis “De Hospes” aan de Strijperstraat 46 in Leenderstrijp.