Lezing in Budel: ‘De bevrijding in beeld’

Op woensdag 29 oktober geeft dr. Joost Rosendaal een lezing in De Borgh in Budel. De titel van de lezing is ‘De bevrijding in beeld. Van Neerpelt tot Wesel, 1944-1945’, naar zijn gelijknamige boek dat onlangs verscheen. Roosendaal geeft de lezing op uitnodiging van Heemkundekring ‘De Baronie van Cranendonck.
In zijn voordracht ’De bevrijding in beeld’ verbindt Rosendaal voor het eerst de verhalen over de bevrijding van Zuidoost-Nederland en het Rijnland tot een samenhangende geschiedenis.
Een halfjaar lang waren Noord-Brabant, Gelderland en delen van Limburg het toneel van omvangrijke militaire operaties en boden deze provincies onderdak aan meer dan een miljoen soldaten. Naast de militaire geschiedenis belicht de spreker welke gevolgen de oorlog had voor de inwoners van dit gebied. Dit verhaal wordt verrijkt met sprekende foto’s. ‘De bevrijding in beeld’ is een lezing voor iedereen met interesse in de Tweede Wereldoorlog.
Aanvang 20.00 uur in De Borgh, Mathijsenstraat 15 in Budel. De entree is gratis voor leden, niet-leden betalen 2,50 euro.