Interview met Boukje van Ettro, nieuwe voorzitter Brabantsedag

In september nam Stichting Brabantsedag na bijna 25 jaar officieel afscheid van voorzitter Frans Bakermans. Tijdens de drukbezochte onthulling van het thema 2015, verraste de Brabantsedag met de aankondigingvan de nieuwe voorzitter: Boukje van Ettro.
Boukje van Ettro (43 jaar), geboren en getogen in Heeze. Ze werkt bij Omroep Brabant en is al sinds 2003 bestuurlijk betrokken bij de Brabantsedag, waar zij diverse rollen vervulde. De laatste jaren was zij verantwoordelijk voor onder meer de optocht/wagenbouwers en het thema. Nu stapt zij in de schoenen van een illustere voorganger. “Frans Bakermans heeft verschrikkelijk veel betekend voor de Brabantsedag. Natuurlijk is het best een last om zijn erfenis te dragen, maar ik loop daar niet voor weg. Ik zal vast nog veel moeten leren, maar het is een fantastische taak die ik voor de Brabantsedag mag vervullen, waar ik enorm trots op ben en veel zin in heb. Bovendien doe ik het niet alleen, maar met alle bestuursleden, vrijwilligers en wagenbouwers. Ik weet wat me te doen staat.”
Wat de signatuur van de nieuwe voorzitter zal zijn? “Dat bepaal ik niet alleen,” verduidelijkt Van Ettro, “maar een geheel bestuur, dat zich ook weer laat adviseren door allerlei platformen en stakeholders. Feit is dat we moeten focussen op het binden en boeien van sponsors, want we hebben hen hard nodig om onze ambities waar te maken. Te beginnen met het aanscherpen van ‘het concept’ Brabantsedag en onder meer het ontwikkelen van een stukje hospitality richting bezoekers en het verder vergroten van het bereik van het ingezette communicatiebeleid.”
Behalve dat hiermee de vacature van voorzitter weer is ingevuld, ontstaat er met het doorschuiven van een interne kandidaat tevens een nieuwe vacature. “Dat klopt,” bevestigt secretaris Gerry Demers, “maar we kijken in eerste instantie naar de beste kandidaat voor de betreffende functie. Niettemin hopen we we ook deze nieuwe vacature, als ook die van Bestuurslid Marketing & PR, snel in te kunnen vullen. Het nieuwe seizoen is immers alweer volop in gang en het betreft cruciale posities.”
De Brabantsedag 2015 vindt plaats van 22 tot en met 30 augustus 2015, waarbij de cultuurhistorische optocht op de laatste zondag van augustus door de straten van Heeze zal trekken. Het thema van de 58ste Brabantsedag is ‘Bekend, Beroemd, Bemind …’ en zal een ode zijn aan de Brabantse helden van weleer.