Veranderingen jeugdhulp Heeze-Leende

Er verandert veel op het gebied van de jeugdhulp. Ook in de gemeente Heeze-Leende. Tot 1 januari 2015 werd de jeugdhulp geregeld door het Rijk en de provincie Noord-Brabant. Vanaf 1 januari is de nieuwe Jeugdwet ingegaan en is de gemeente voortaan verantwoordelijk voor alle jeugdhulp. De gemeente grijpt deze verandering aan om anders te gaan werken. We willen ervoor zorgen dat ouders en kinderen die vragen of problemen hebben gemakkelijk bij een deskundig persoon terecht kunnen. In de gemeente Heeze-Leende is dat bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Zodat problemen snel en dichtbij huis kunnen worden opgelost. Op eigen kracht, of met hulp van vrienden, familie of buren. En als het nodig is, is er natuurlijk professionele hulp. Samen met onder andere zorg- en welzijnsorganisaties, scholen en kinderopvangorganisaties werken we aan goede en betaalbare hulp.
Als uw kind nu gebruik maakt van specialistische hulp of ondersteuning dan houdt u deze zorg en kunt u bij uw eigen zorgaanbieder blijven. Dit geldt tot het moment waarop uw indicatie (Besluit Bureau Jeugdzorg of Centrum Indicatiestelling Zorg) in 2015 afloopt, maar uiterlijk tot 1 januari 2016. Loopt de indicatie af in 2015 en heeft uw kind nog langer hulp nodig? Neem dan uiterlijk 8 weken voor de einddatum contact op met het CJG op telefoonnummer 040-224 1532 of via mail cjg@heeze-leende.nl.
Soms regelen ouders specialistische hulp zelf met een pgb. De mogelijkheid om met een pgb zorg te regelen blijft bestaan. Ook voor het pgb is 2015 een overgangsjaar. Als u nu een pgb heeft voor uw kind dan houdt u dit tot de einddatum op uw indicatie, maar uiterlijk tot 1 januari 2016. Loopt de indicatie voor het pgb van uw kind af en heeft uw kind nog langer hulp nodig? Neem dan uiterlijk 8 weken voor het aflopen van uw indicatie contact op met het CJG op telefoonnummer 040 – 224 1532 of via e-mail cjg@heeze-leende.nl.