Cursussen Kunstgeschiedenis

Valkenswaard – Dinsdagavond 27 januari start een 8-delige cursus “Vrouwen in de Kunst” bij Volksuniversiteit de Draaikolk. De vrouw is al sinds het ontstaan van de kunst een van de meeste geliefde thema’s.Van Madonna tot Femme Fatale – zij wordt in verschillende rollen geplaatst die zowel iconisch als cliché zijn geworden. Hoe heeft het beeld van de vrouw in de kunst zich ontwikkeld en wie zijn de kunstenaressen die langzaamaan erkend zijn door de kunstgeschiedenis?

In acht lessen wordt verteld over beroemde vrouwelijke kunstenaars en de rol die zij gespeeld hebben. Zo krijgt u een goed idee van dit veelzijdig onderwerp en wordt u geprikkeld om vrouwen in de kunst met een frisse blik te bekijken. De reader die u kunt aanschaffen geeft een algemeen overzicht over vrouwen in de kunst.

Op woensdagavond 28 januari start een 8-delige cursus met als onderwerp Renaissance tot Barok. Dit is het derde blok van de reeks Inleiding in de Kunstgeschiedenis, die bij Volksuniversiteit de Draaikolk aangeboden is afgelopen tijd. Bij deze cursus hoort een reader die u bij de docente kunt aanschaffen. Meer informatie en inschrijven via www.draaikolk.nl