Foutieve namen en adresgegevens brief energielabel

Heeze – Leende – Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Directoraat-Generaal Wonen en Bouwen, heeft onlangs brieven verzonden aan bewoners (eigenaren) van panden in onze gemeente over het ‘Voorlopig energielabel’.
Sinds enkele dagen ontvangt de gemeente reacties van burgers die de brief hebben ontvangen onder een verkeerde naam of adres. Soms is zelfs een overleden persoon aangeschreven. Dit hoort uiteraard niet. Het ministerie gaf in eerste instantie (aan burgers) aan dat deze gegevens van de gemeente afkomstig zijn, maar dit klopt niet. Uit controle blijkt dat bij de gemeente de juiste persoonsgegevens staan geregistreerd. Navraag bij het ministerie leert dat het ministerie een eigen database met verouderde gegevens heeft gehanteerd. De gemeente spreekt haar verontwaardiging uit over deze slordige werkwijze.
Mocht u hier vragen over hebben dan kunt u contact opnemen met de helpdesk van het energielabel. Deze is te bereiken via tel. 0800-0808 of helpdesk@energielabel.nl, dagelijks van 8.00 tot 22.00 uur en in het weekend van 9.00 tot 17.00 uur.