HEEZE – Pjotr Martens, leerling van groep 8 van basisschool Dirk Hezius in Heeze is benoemd tot sportiefste leerling van Heeze-Leende. Vrijdag 6 maart jl. werd hij op school verrast door onder anderenburgemeester Paul Verhoeven, wethouder sportzaken Mathieu Moons en sportconsulent Joeri van Hoof van wie Pjotr de sportieve titel ontving.
Via de sportconsulenten van de gemeente Heeze-Leende konden basisscholen zich aanmelden voor de sportiefste leerling en uit hun groepen acht leerlingen voordragen. Deze leerlingen zijn stuk voor stuk fanatieke sporters die sport en sportiviteit in de breedste zin van het woord uitstralen.

Pjotr wist indruk te maken met zijn drukke leven als turner en schoonspringer maar ook door zijn sportieve gedrag tijdens de gymlessen. Tijdens het sportgala op 14 maart in dorpshuis ‘t Perron zal hij (eveneens) in het zonnetje worden gezet en officieel zijn prijs in ontvangst nemen uit handen van Marcel Balkestein en Hans van Breukelen.