Intentieverklaring regionaal Werkbedrijf Zuidoost Brabant

HEEZE-LEENDE – De arbeidsmarktregio Zuidoost-Brabant heeft een eigen Regionaal Werkbedrijf (RWB). Dit is een bestuurlijk samenwerkingsverband van werkgevers, werknemers, onderwijsorganisaties, UWV, Sw-bedrijvenen gemeenten. Om de samenwerking te formaliseren ondertekende wethouder Van Bree namens het college de intentieverklaring RWB op 13 april.

De intentieverklaring heeft een toegevoegde waarde. Zo wordt er voldaan aan de Participatiewet en het Sociaal Akkoord. Ook kan de intentieverklaring leiden tot verhoging van de uitstroom uit de uitkering. Tevens wordt de regionale economie gestimuleerd, omdat de arbeidsmarkt beter in de vraag naar arbeid van de economie kan voorzien.
Er wordt geen nieuwe grote uitvoeringsorganisatie gebouwd. De netwerkgedachte staat centraal. Het Regionaal Werkbedrijf opereert vanuit twee samenwerkingsverbanden voor werkgeversdienstverlening: één voor de Kempen en één voor de overige gemeenten in de arbeidsmarktregio.

Ondertekenaars zetten tijdens de looptijd van deze intentieverklaring tot eind 2015 eigen uren in en werken samen met gesloten beurzen. Extra kosten worden gefinancierd uit het door het Rijk beschikbaar gestelde budget van € 1.000.000. Er zijn dus geen kosten voor de gemeenterekening.