Prachtige foto expo tijdens open kerk Budel

BUDEL – Sinds Pasen is de Grote Kerk van Onze Lieve Vrouw Visitatie in de Heilige Corneliusparochie dagelijks geopend van 14.00 uur tot 16.00 uur. Iedereen die dat wil is van harte welkom om tijdens dezeuren de kerk te bezoeken. U kunt de kerk bezoeken voor een gebed, een bezinningsmoment of het ontsteken van een kaarsje. Maar het is ook de moeite waard om rond te kijken en u te verbazen over alle bijzonderheden die deze kerk u biedt.

Een extra reden om de kerk te bezoeken is een foto-expositie. Deze wordt u in de kerk gepresenteerd. De fotografen Karin Vos en Toine Saanen van fotoclub ‘Perspective’ zijn er in geslaagd om ongekend mooie en boeiende foto’s te maken van het interieur van onze kerk. Details die u nog nooit zijn opgevallen hebben deze fotokunstenaars op een onnavolgbare manier in beeld gebracht. De tentoongestelde foto’s zijn ondergebracht in thema’s en worden regelmatig gewisseld. Het eerste thema wat u te zien krijgt is “Altaren”. Volgende thema’s zijn o.a. “Beelden” , “Glas in lood” en “Gewelven”. Via deze HAC wordt u op de hoogte gehouden welk thema geëxposeerd wordt. Zondag 7 juni wordt na afloop van de eucharistieviering de foto-expositie door Kapelaan Hans van der Donk officieel geopend.

Ook is het mogelijk om een rondleiding met begeleiding van een kerkgids te houden. Dat kan ook voor groepen. Ook de bezichtiging van de gewelven is mogelijk. Hiervoor kunt u een afspraak maken via de pastorie.