HEEZE –Op zondag 30 augustus trekt voor de 58ste keer de cultuurhistorische optocht door de straten van het Brabantse Heeze. Het belooft weer een onvergetelijke editie te worden.

De Brabantsedag staatdit jaar in het teken van bekende, beroemde en beminde Brabanders. Flink wat wagenbouwersgroepen kiezen voor hun creaties personen als uitgangspunt, die hun sporen zowel in het Hertogdom Brabant als ver daarbuiten hebben verdiend. Afrika, China, de Pool, de cultuurhistorische optocht van de 58ste Brabantsedag neemt ons mee naar verre landen. Daarnaast zullen wereldberoemde kunstenaars als Vincent van Gogh en René Magritte niet ontbreken. En ook Belgische helden als Jacques Brel, Ambiorix en Koning Albert I maken hun opwachting.

De Brabantsedag is meer dan de optocht. Vanaf zaterdag 22 augustus biedt het cultuurfestival een week muziek, theater en cabaret. Artiesten van topniveau zoals Ernst Jansz (bekend van Doe Maar), saxofonist Hans Dulfer en de band Rock ’n Roll Circus met Brabantsedag-cultuurgezant Björn van der Doelen bestijgen de Brabantsedag-podia. Daarnaast zijn er maar liefst zes exposities op diverse locaties in het centrum van Heeze.

Op zaterdag 29 en zondag 30 augustus strijkt het vernieuwde concept Brabantsedag Smaak & Stijl neer op het festivalterrein rondom het gemeentehuis. Kunst, muziek en theater gecombineerd met alles wat bourgondisch Brabant te bieden heeft. De Tuin van Vermaak staat het hele weekend in het teken van live muziek, verrassend straattheater , lekker eten en drinken en kinderactiviteiten.

En op zondag is er dan de cultuurhistorische optocht.