Tijdens de Nationale Voorleesdagen, van woensdag 27 januari tot en met zaterdag 6 februari 2016, zet de bibliotheek het voorlezen aan dreumesen, peuters en kleuters volop in de schijnwerpers. Bibliotheek De Kempen organiseert tijdens de voorleesdagen activiteiten voor kinderen tot zes jaar, zoals voorleesfeesten en voorstellingen.

Centraal staat het Prentenboek van het Jaar 2016: We hebben er een geitje bij!, geschreven door Marjet Huiberts en geïllustreerd door Iris Deppe. In totaal zijn er tien prentenboeken genomineerd, die de bibliotheek allemaal in huis heeft.

Een cadeautje bij een gratis jeugdlidmaatschap

Tijdens de Voorleesdagen krijgen peuters en kleuters, die zich inschrijven voor het gratis jeugdlidmaatschap, een vingerpopje van een geitje als welkomstcadeautje (zolang de voorraad strekt). Inschrijven kan bij elke vestiging of via www.bibliotheekdekempen.nl/lid-worden.

Elke bibliotheekvestiging organiseert tijdens de Voorleesdagen activiteiten voor de allerkleinsten. In de bibliotheek van Heeze wordt er op woensdag 3 februari om 15.30 uur voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar: We hebben er een geitje bij! En natuurlijk is er ook nog tijd voor een leuk passend liedje. Alle kinderen tot 6 jaar zijn van harte welkom.

Meer informatie? Zie www.bibliotheekdekempen.nl