Zondag 8 september in Openluchtmuseum Eynderhoof Nederweert Eind vanaf 13.00 uur.
De textielgroep van Eynderhoof is al enkele jaren bezig met het verzamelen en archiveren van historische kledinguit onze Peelregio. Deze kleding werd door de week en zondags gedragen. Ook het ondergoed heeft een bijzonder plek in de kasten van het museum.
In de linnenkamer is een tentoonstelling ingericht over teere-tei-je schorten en de zondagse hoedjes van de vrouw rond 1900.
Bijzonder deze middag is een kleine modeshow. Deze modeshow wordt verzorgd door de textielgroep. Tijdens de modeshow wordt tekst en uitleg gegeven over de geshowde kleding o.a. over wat er werd gedragen in de rouw, of bij het huwelijk en tijdens het werk of bij het na de kerk gaan.
Bij de tentoonstelling “4 jaargetijden” kan de bezoeker op monitoren zien hoe de kleding tijdens het werk tot in de vijftiger jaren werd gedragen.

Woensdag 11 september is het potjes bakken en kneden.
Vandaag mogen de kinderen, onder begeleiding van de pottenbakker, kleine potten draaien. De pottenbakker laat zien hoe uit een homp klei een urn of pot ontstaat. Het werken met klei is voor kinderen altijd een zeer boeiende bezigheid.
U vindt openluchtmuseum Eynderhoof aan het Milderspaat 1 te Nederweert-Eind
Voor info: www.eynderhoof.nl