Op zaterdagmiddag 10 augustus heeft burgemeester Marga Vermue van Cranendonck een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Toon (A.H.M.) Verhoeven (25-07-1958) uit Soerendonk. Hij werd voor zijnjarenlange inzet voor de vrijwillige brandweer benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Verhoeven is sinds 1987 lid van de vrijwillige brandweer in Cranendonck. Sinds 1994 geeft hij als postcommandant en officier van dienst leiding aan de brandweerkazerne te Maarheeze. Hij is ook jurylid bij brandweerwedstrijden.

Daarnaast is hij vanaf 1987 bestuurslid en sinds 2011 voorzitter van de Clun Forest Schapenvereniging. Hij inspecteert onder andere de lammeren in Zuid-Nederland ten behoeve van de stamboekwaardigheden en is contactpersoon voor de keuring in Odiliapeel. Ook bereidt hij diverse keuringen voor, organiseert sinds 2010 de Nationale Keuring en is sinds 2012 keurmeester tijdens de Regionale Keuring Noord.

Verhoeven heeft langdurig een bijdrage geleverd aan de openbare orde en veiligheid in de regio. Hij wordt gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd.