Stel je voor. Je ziet twee mannen met bivakmuts bij de achterburen uit een raam klimmen. Je belt de politie om de inbraak te melden. Gelukkig kun je een goed signalement van de mannen en de auto geven.De politie gaat direct naar ze op zoek en start een Burgernetactie.

Burgernetdeelnemers in de buurt ontvangen een paar minuten later een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar de twee mannen in hun blauwe bestelbus. Een oplettende Burgernetdeelnemer ziet dat de bestelbus in een garage wordt geparkeerd. Hij belt gratis via 0800-0011 naar de meldkamer.

De centralist speelt de informatie direct aan de politie door. Nog geen kwartier later kan de politie de twee verdachten in de garagebox aanhouden.
Burgemeester Marga Vermue van de gemeente Cranendonck is erg enthousiast, en roept alle inwoners van de gemeente op om mee te doen.
Hoe meer mensen meedoen, hoe meer Burgernetacties met succes kunnen worden afgesloten. Aanmelden kan op www.burgernet.nl.