Tijdens de Hartweek van het Catharina Hart- en Vaatcentrum kan men woensdag 6 november live meekijken tijdens twee verschillende hartoperaties in het Catharina Ziekenhuis, waarbij een hartklep wordt vervangen. Te volgen via de websites van onder meer het AD en het Eindhovens Dagblad, en via social mediakanalen van de Hartstichting, Harteraad en het ziekenhuis zelf. Van maandag 4 tot en met donderdag 7 november vindt voor de 13e keer de Hartweek plaats, waarin ze zich laten informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van cardiologie en cardiothoracale chirurgie. Onder de naam ‘App de Expert’ kunnen kijkers tijdens beide operaties via WhatsApp en Facebook direct vragen stellen. Vragen kunnen op de dag van de operatie worden gestuurd naar het mobiele nummer: 06-17 50 81 00. Via App de Expert kan het ziekenhuis op een laagdrempelige manier, inhoudelijke vragen van geïnteresseerden beantwoorden en angsten van patiënten voor operaties wegnemen.