Het coronavirus heeft ook voor ondernemers ingrijpende gevolgen. Maar ook de gemeente kan ook iets voor je betekenen! Eén van de maatregelen is de extra ondersteuning zelfstandig ondernemers. Deze wordt uitgevoerd door de gemeente waar u woont, en is bedoeld voor ondernemers (inclusief zzp’ers) die als gevolg van corona inkomstenderving hebben en daardoor in de financiële problemen komen. Ondersteuning kan worden aangevraagd in de vorm van een tijdelijke aanvullende uitkering voor levensonderhoud en/of voor bedrijfskapitaal. De uitkering voor levensonderhoud vult het inkomen aan tot het sociaal minimum en duurt (voorlopig) tot 1 juni 2020. Als u als zelfstandige in de gemeente Heeze-Leende woont, kunt u bij ons tijdelijke ondersteuning aanvragen via het online aanvraagformulier. Graag eerst telefonisch contact met de gemeente op nummer 040-2083444. U krijgt dan voorlichting over de regeling waardoor u inzicht krijgt of u in aanmerking komt.