MAARHEEZE – Kritisch antwoorden vinden op lastige vragen: dat is wat RTV Horizon gaat doen dit jaar. De omroep heeft namelijk een subsidie ontvangen van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (SvdJ). Sinds begin januari is de redactie van Horizon een team van enthousiaste onderzoeksjournalisten rijker.

In nauwe samenwerking met het Fontys Lectoraat voor Journalistiek en Verantwoorde Innovatie, gaat de kersverse onderzoeksredactie geen onderwerp uit de weg. Lokale media zijn namelijk dé aangewezen instanties om in te zoomen op wat er speelt in de regio. Dat kan, door de ontvangen subsidie, nu met een vergrootglas gedaan worden. Het doel: de kwaliteit van de journalistiek verhogen en de waakhondfunctie op lokaal gebied garanderen. 

De onderzoeksjournalisten van RTV Horizon gaan met een aantal onderwerpen aan de slag, waaronder de drugscriminaliteit in de regio. Juist in deze tijden van misinformatie en fake news, is het belang van de waarheid boven tafel halen groter dan ooit. Daar willen de redactieleden actief aan bijdragen. En dat doen ze graag met uw hulp; om te weten wat er gaande is in de regio, is RTV Horizon ook benieuwd naar uw input. Is u iets opgevallen of speelt er iets bij u in de buurt, stuur vooral een e-mail naar onderzoeksredactie@rtvhorizon.nl. De onderzoeksredactie gaat ermee aan de slag!