Het kost wat om de twee Maarheezer kerktorens weer toekomstbestendig te maken. Inwoners die willen sponsoren kunnen dat doen door een lei van het dak met een tekening van de twee torens erop te kopen. Dit meldt het Eindhovens Dagblad. Het hele project om de torens weer toekomstbestendig te maken gaat naar verwachting zo’n 350.000 tot 400.000 euro kosten. Grotendeels worden die kosten gedekt door een subsidie van de rijksoverheid: de kosten voor de linkertoren worden voor de helft door de overheid betaald, voor de rechtertoren krijgt het kerkbestuur 60 procent terug via de subsidieregeling. Om aan wat extra inkomsten te komen, hebben enkele vrijwilligers en het kerkbestuur een actie opgezet: de oude leien die van het dak komen worden niet zomaar allemaal in de bouwcontainer gegooid. De leien die er nog goed uitzien, zijn apart gehouden en in een drukkerij via een speciaal proces bedrukt met een tekening van de twee kerktorens. Ze hopen er enkele honderden van te verkopen.